MEDLEMSPROFIL: HELEN HOEM

05.10.2022 | Heidi Skjeggerød
HELEN HOEM - OPERATØR YSTERI HOS TINE TRESFJORD
1) Hvorfor næringsmiddelindustrien?
Jeg skulle egentlig jobbe med ernæring, og hadde ikke noe særlig forhold til matindustrien. Så begynte jeg på NMBU, og fikk jobbe praktisk i spennende teknologifag med alt fra potetgull til yoghurt. Da bestemte jeg meg for at jeg ville gå hele veien, og nå er det 5 år siden jeg ble ferdig med masteren min i matvitenskap. 

2) Hva liker du best med jobben din?
Jeg har kanskje tatt et utradisjonelt valg med å gå fra en sentral kvalitetsstilling til å jobbe operativt i produksjon. Det gjorde jeg fordi jeg syntes jeg manglet den viktige puslespillbrikken. Jeg er veldig glad for at jeg turte å ta det valget, for jeg har lært utrolig mye som jeg ikke hadde fått lært på noen annen måte. Vi har et godt samhold på jobb, og jeg får jobbe med praktisk problemløsning hver dag sammen med gode og dyktige kolleger. En ting som er ganske kult er at jeg har vært direkte involvert i hver eneste ridderost du finner i butikken. 

Også setter jeg pris på å se rett ut på fjellene gjennom de store vinduene i produksjonen. 

3) Er det lett å skape nettverk?
Matindustrien i Norge er såpass liten, og med så engasjerte folk, at det er lett å komme i kontakt med hverandre. Ofte har man gått på samme skole eller har felles kjente. Tema-dagene og Næringsmiddeldagene er supre møteplasser hvor jeg har møtt mange kjekke folk. 

4) Hvis du hadde vært ung idag - hadde du tatt de samme valgene?
Jeg er en drømmer som stadig lurer på hvordan det hadde vært å være bioingeniør eller astrofysiker. Men jeg er fornøyd med hvor valgene mine har ledet meg til idag, og spent på hvor veien går videre. 

5) Anbefalinger og tips til unge som i dag skal velge utdanning og yrke
Det man ikke vet om vet man heller ikke om man liker, så benytt mulighetene til å se ulike bransjer! Et tips er at deltids- eller sommerjobb på en fabrikk kan være mye bedre betalt, og med bedre arbeidstider, enn f.eks i butikk. 
Et annet tips er at flere bedrifter, bl.a. Tine, tilbyr ordninger med fagbrev eller fagskole til ansatte som ønsker å utdanne seg innen bransjen, så man trenger ikke ha utdanning i bunn for å få en bra karriere i matindustrien. 
 
Bottom Image

KORT CV

April 2022 - dd.:
Tine Tresfjord - Operatør ysteri
2019-2022:
Findus - Supplier Assurance Manager
2017-2019:
Elopak - Food Technologist
2014-2017:
NMBU - MSc Matvitenskap 
2011-2014:
AMH - BSc Ernæring

 
facebook