BLI KJET MED iNOBOx.NO PÅ VÅR TEMADAG 28.SEPT

29.08.2022 | Heidi Skjeggerød
Er du kjent med det nye nettstedet som gir matprodusenter mulighet til å gjøre gode valg om nye prosesseringsteknologier. 

Sunn, trygg og bærekraftig mat er fremst i panna hos alle som tenker mat-innovasjon. Dette gjelder også for utviklingen av nye teknologier for matprosessering. Skånsom behandling som både går raskere, gir mindre slitasje og bruker mindre vann og energi, kan gjøre produksjonen mer bærekraftig, og bevare kvaliteten på maten lengre enn i dag.

I fire år har matforskningsinstituttet Nofima samarbeidet med europeiske forskningsmiljøer for å dokumentere effekten av seks nye prosesseringsteknologier for mat: høytrykk, mikrobølger, pulserende elektriske felt, ultralyd, UV-lys og plasma-aktivert vann.

På vår TMADAG vil forsker Tone Mari Rode fortelle mer. om iNBOx:no


Nettstedet er laget som en del av forskningsprosjektet iNOBox, et fireårig prosjekt finansiert av Norges forskningsråd, som pågikk i perioden 2018-2022.

Nofima ledet prosjektet hvor europeiske forskere og utstyrsleverandører samarbeidet med norsk matindustri for å få dokumentert flere nye teknologier og metoder, og samle kunnskapen i et nettbasert verktøy, tilgjengelig for alle.

Du er inne i dette verktøyet nå. Nettstedet er bygget opp for å gjøre all dokumentert fakta om de aktuelle teknologiene lett tilgjengelig for alle.

Ved å velge teknologi, matprodukt og/eller egenskap, finner du ferske forskningsresultater og dokumentasjon på matprosesseringteknologier:

  • UV-lys
  • Mikrobølger
  • Høytrykk
  • Plasma-aktivert vann
  • Ultralyd
  • Pulserende elektriske felt

Vi håper du vil finne ny, interessant kunnskap som vil bringe matindustrien et langt skritt videre mot mer bærekraftig mat til alle. Bli med å lær sammen md oss den 28. september.
 

Les mer om programmet og meld deg på

facebook