Eirin er TEMA sin nye styreleder

05.05.2023 | Heidi Skjeggerød
PÅ Generlaforsamling 3. mai ble Eirin Schrøder enstemmig valgt som ny styreleder i TEMA. Eirin jobber i Eurofins og daglig leder og resten av styret ser frem til en spennende tid.
I over 20 år har Eirin jobbet med mattryggehet på en eller annen måte.
Hun jobber nå som Business Unit Manager i Eurofins (et av verdens ledende private laboratorieselskap), med verifisering av mattrygghet og matens kvalitet gjennom kjemiske analyser. I tillegg er de rådgivningspartner for våre kunder i hele matens verdikjede! Tidligere har hun jobbet i Orkla Health med kvalitetssikring og mattrygghet, i Maskinpakking med kvalitetssikring, produksjonsleder og innen salg og markedsføring. Har også vært noen år innom kjøttbransjen som kvalitetsleder i Stranda Spekemat. Hennes yrkeskarriere innen msitt fagfelt startet faktisk innen produksjon av biologisk protein i et firma som het Norferm på  Tjeldbergodden.

1) Hvorfor valgte du å jobbe i næringsmiddelindustrien?
Planen var å ta en utdanning der man kunne få jobb overalt, skape fleksibilitet, og finne en vei i livet som var trygg i forhold til jobbmuligheter. Tanken var å komme inn i marin side av næringen og har derfor en del fiskeri/marine fag fra min utdanning. I min nåværende jobb er jeg i kontakt med hele verdikjeden, også den blå delen.

2) Hva liker du best med jobben din?
Jeg elsker at vi hver dag bidrar til at maten vi spiser er av god kvalitet og trygg å spise, det gir mening til hverdagen! Det er helt fantastisk å jobbe med hele verdikjeden, for så mange ulike industrier.
Jeg er veldig glad i å være i kontinuerlig utvikling, identifisere og utvikle nye muligheter og spille på lag med kollegaer og kunder. Eurofins familien er mangfoldig og hverdagen gir veldig stor grad av variasjon.

3) Er det lett å skape nettverk og finnes det gode arenaer (tema😊 f.eks.)
Synes ikke det er så enkelt. Veldig mange er opptatt av sin egen hverdag og sine egne problemstillinger.
I Eurofins jobber vi sammen med veldig mange kunder på tvers av mange industrier, og det er virkelig mange som jobber med de samme utfordringene og problemstillingene.
Vi har derfor opprettet to nettverk i Eurofins; Kvalitetsnettverk og Nettverk mot Matkriminalitet.
Jeg mener også at en bransjeforening som Teknologisk Matforum samler mange i bransjen, ett felles møtepunkt på temadager og ikke minst på næringsmiddeldagene 1 gang pr år.
Næringsmiddeldagene er eneste møtepunkt som samler bransjen på denne måten, håper derfor å treffe mange fra verdikjeden vår i juni!

4) hadde du vært ung i dag – hadde du tatt de samme valgene?
Jeg hadde ikke i mine villeste fantasier tenkt at jeg skulle komme dit jeg er i dag, så jeg må avsløre for dere at jeg har aldri hatt en karriereplan (som man blir anbefalt hele veien)…
Så mine valg er ikke ledd i noe som er planlagt, det har blitt slik underveis. Jeg er stolt av hva jeg har oppnådd og hva jeg har lært på veien!
Ut fra dette tenker jeg at om jeg hadde vært ung i dag, hadde nok veien blitt til underveis da også. Jeg tenker da at noen tilfeldigheter mest sannsynlig hadde gjort  at veien så annerledes ut.

5) Hvilke anbefalinger og tips kan du gi unge i dag som skal søke seg til bransjen – og hvorfor skal de søke seg til bransjen?
Jeg tenker at de mange mulighetene som finnes innenfor vår bransje gjør at det er en attraktiv bransje. Mat må vi jo ha!
Ut fra min egen erfaring vil jeg varmt anbefale denne bransjen. Det har vært mange oppturer og selvfølgelig noen nedturer på min reise, men totalen er mest positiv.
Det er en meningsfylt jobb med et sterkt samfunnsoppdrag.
Mitt viktigste tips blir derfor: Ha ett åpent sinn og se stadig etter nye muligheter!
 
facebook