MEDLEMSPROFIL: JANNE ÅRSVOLL

29.11.2022 | Heidi Skjeggerød
Janne L. Årsvoll, Sales Director Petfood, Feed, AM Nutrion
1. Hvorfor valgte du å jobbe i næringsmiddelindustrien? 
I 2011 ba AM Nutrition meg om å søke på stillingen hos dem, noe jeg gjorde og har siden da hovedsakelig jobbet med ansvaret for salg og markedsføring. Jeg er utdannet innen Internasjonal Markedsføring og Eksport og har jobbet med eksport i forskjellige firmaer. Når jeg ser tilbake, har flere av jobbene jeg har hatt vært i direkte eller i sterk tilknytning til næringsmiddel industrien. Det begynte på Norges Eksportråd (Innovasjon Norge) i Tyskland hvor jeg fikk ansvarsområdet for Sjømatindustrien. Jeg jobbet også som Produktsjef globalt for Kverneland Industrier, og Kverneland var svært fokusert på at landbruksredskapene de produserer er viktige i forhold til «fra jord til bord». Jeg jobbet også med eksportansvaret på Figgjo AS hvor vi solgte kvalitets porselen til det profesjonelle kjøkken. Her fikk jeg god kontakt med flere av de gastronomiske organisasjoner og institutter både i inn og utland, og det var spesielt spennende å være med på arrangementer i forbindelse med Kokkelandslaget og Bocuse d’Or.

2. Hva liker du best med jobben din?
Det å jobbe med næringsmiddel føler jeg er svært meningsfylt og viktig. Ernæring her helt grunnleggende for både mennesker og dyr. Jeg er oppvokst på gård og ser viktigheten av at Norge har så robust selvforsyning som mulig.

3. Er det lett å skape nettverk og finnes det gode arenaer?
Blant de industriene jeg har hatt mulighet til å «titte inn i» så mener jeg at næringsmiddel industrien både i inn og utland har svært gode arenaer for å skape nettverk.  
For AM Nutrition, som produsent av naturlige erter ingredienser, har aktivitetene til Teknologisk Matforum og Næringsmiddeldagene vært en god og møteplass for det norske markedet.
 
4. Hadde du vært ung i dag – hadde du tatt de samme valgene?
Ja, jeg hadde absolutt igjen utdannet meg innen Internasjonal Markedsføring, men jeg hadde kanskje enda tidligere bevist penset meg inn mot næringsmiddelbransjen.

5. Hvilke anbefalinger og tips kan du gi unge i dag som skal søke seg til bransjen – og hvorfor skal de søke seg til bransjen?
Ernæring er et grunnleggende behov til både mennesker og dyr noe som for meg gjør det svært meningsfylt å jobbe med. I tillegg finner jeg at bransjen er noe mindre utsatt for de store konjunktur svingningene, for mat må både mennesker og dyr ha.
Dersom man ønsker å jobbe internasjonalt er det også gode muligheter til det da de færreste land klarer å være selvforsynt med alle de næringsmidlene man trenger.
 

KORT CV

ARBEIDSERFARING:
VICE PRESIDENT SALES AND MARKETING, AM NUTRITION 
DAGLIG LEDER, AGRI MARIN NUTRITION
VICE PRESIDENT SALES AND MARKETING, AM NUTRITION 
DAGLIG LEDER, AGRI MARIN NUTRITION
UTDANNING:
SOLSTRAND LEDERUTVIKLINGSPROGRAM
PRAKTISK PEDAGOGISK UTDANNING
DIPLOM EXPORT ØKONOM (3,5 årig)

 
facebook